Petmart

petmart.ro

Libris

libris.ro%20

Vitamix

vitamix.ro

duminică, 3 mai 2015

Cele mai bune tarate de ovaz

Buna dragilor!
Azi am hotarat sa va povestesc despre beneficiile taratelor de ovaz...
Taratele de ovaz sunt o sursa importanta de substante nutritive, bogate in fibre si  proteine   reprezentand unul dintre cele mai complexe alimente.
Denumirea de ovaz isi are originile in cuvantul sanscrit “Avana” care inseamna “bucurie”. Calitatile nutritionale au fost recunoscute la scara larga in anii ’70 cand au fost gasite multiple utilizari pe tot globul.
Taratele de ovaz sunt o sursa buna de proteine si fier precum si o sursa foarte buna de fibre alimentare, tiamina, magneziu,fosfor si seleniu.
 Alte beneficii ale consumului de tarate sunt imbunatatirea functiei intestinale si controlul satietatii care ajuta la pierderea in greutate.Taratele de ovăz fin macinate, pot fi utilizate ca un protector de piele, putand proteja si ameliora temporar iritatiile minore ale  pielii și mâncărimile cauzate de: eruptii cutanate,eczeme,  muscaturi de insecte,varicela și zona zoster,arsuri solare.

Cum se consuma taratele de ovaz

Utilizare uz extern: pot fi adăugate în apa de baie calda, intr-o concentrație minimă de 0,007% atunci când sunt utilizate singure sau intr-o concentrație minimă de 0,003%, atunci când sunt combinate cu alte uleiuri.
Mod de consum: Se pot consuma ca atare cu lapte sau iaurt, adaugate in produse de panificatie,in salate pentru a le imbunatati beneficiile nuritionale.
Reţeta: 
 Briosa cu tarate de ovaz.
Ingrediente:1,5 cesti de tarate de ovaz, 0,5 ceasca de stafide, 1 lingurita de miere, 1,25 cesti lapte, 2 lingurite de suc de mere, 0.25 ceasca de nuci, 1 lingurita de praf de copt si doua oua.
Se unge forma cu ulei, se combina ingredientele uscate peste care se adauga laptele, ouale si sucul de mere, se amesteca si se toarna in forma.Se lasa la cuptor timp de 15 minute.
Aceasta reteta este pentru 18 briose.


Tarate de Ovaz 


 Taratele de ovaz Pirifan sunt cele mai bune tarate.
Va recomand sa le incercati pentru a va bucura de beneficiile lor.

Un comentariu:

  1. Am comandat de la ei si au produse bune de calitate.Dezavantajul ca mi-a ajuns cam tarziu curierul.Dupa vre-o 4-5 zile ceea ce mie mi se pare totusi cam mult timp pentru un curier.In rest sunt OK.Recomand.Au si reducere de 10% cu transort gratuit pentru comenzi mai mari de 120 ron.

    RăspundețiȘtergere